Kolejna droga powiatowa do przebudowy

1Powiat Łaski podpisał umowę na przebudowę blisko 2 kilometrowego odcinka drogi powiatowej nr 4906E Florianki – Borszewice – Okup Wielki.

6 czerwca br. podpisana została umowa na realizację zadania inwestycyjnego pn. „Przebudowa drogi powiatowej nr 4906E Florianki – Borszewice – Okup Wielki na odcinku od km 0+000 do km 1+984”. Umowę z wykonawcą podpisali członkowie Zarządu Powiatu Łaskiego w obecności Przewodniczącego Rady Powiatu Łaskiego.

Modernizacji podlegać będzie odcinek od skrzyżowania z drogą 2321E w miejscowości Borszewice-Kościelne, w kierunku torów kolejowych o długości blisko 2 kilometrów. Cieszę się, że ta inwestycja dojdzie do skutku. Tym bardziej, że uda się ją wykonać przy okazji środków zewnętrznych – mówi Marek Aulak, przewodniczący Rady Powiatu Łaskiego.

Inwestycja będzie kosztować ponad 620 tys. złotych. Zrealizowana zostanie przy wsparcie finansowym Województwa Łódzkiego w ramach Funduszu Ochrony Gruntów Rolnych.